MENU

Om oss

Vi är riktiga agilityfantaster från Öttum! Vilket är en liten ort (?) på Varaslätten. Vi består av matte Ann, husse Tommy, Lakrits, Guess, Dot och Till. Samt våra fem hundänglar Bianca, My, Izzie, Japp och Tía. Egentligen började allt med Bianca, vår blandrastik som blev 11 år och nästan två månader. Izzie var en aussie som blev nästan 11 år och som tävlade med husse, Tía var också en aussie som tävlade med matte, hon blev 13 år och 3 månader, My blev tyvärr inte mer än tre och ett halvt år och tävlade med matte även hon. Lakrits är Tommys hund som är snart fyra år och de tävlar agility och så tränar de gärna vallning. Guess är nu två år och tävlar med matte i agility och älskar all träning! Både agility, lydndad och vallning. Dot är mattes även hon och hon har hunnit att bli tre och ett halvt år redan! Hon tävlar i klass tre och älskar agility! Vallningen och fåren bryr hon sig inte om, tyvärr tycker jag! Japp var husses nya lilla stjärna, men tyvärr dog hon i ett ep-anfall när hon bara vara två år! Nu har Till kommit till oss, hon blev ett år i maj! Hon tränar agility och lite vallning. hon blir ett år i april! Hon är minstingen i familjen! Oftast hittar man oss på en agilityplan någonstans i Sverige, antingen är det tävling annars träning… Men det händer även lite annat i våra liv så häng med!

Här kommer en liten kort presentation av medlemmarna i Agilitytokarna!

 

Husse

Tommy är namnet, fastnade i agilityns underbara värld eftersom Ann och Bianca tvingade med mig på en massa tävlingar runt om i landet. Fick även köra lite med Bianca och ville så klart ha en egen tok att köra med! Izzie kom därför snart in i familjen! Vi tävlade framförallt agility men har även tävlat lydnad är i klass 3 och är godkänd och uppflyttad till lägre i spår. Sen Lakrits kom så har jag även börjat med vallning och det är kul! Men agilityn är roligast… Till är min nya lilla stjärna.

 

 

 

Matte

Ann är namnet och det är oftast jag som skriver… Kan inte låta bli! Har nu hållt på och tävlat agility i över 16 år och tycker fortfarande att det är lika tokroligt!!! Har även tävlat lydnad med Bianca klass3, Tía klass 2 och Tía är även godkänd och uppflyttad till lägre i spår. My hann aldrig att få debutera i lydnaden men tävlade framgångsrikt i agility och fick även börja valla lite. Guess älskar verkligen att träna! Det är både agility, vallning och lydnad. Dot tränar agility bara.  Agilityn är det som jag tycker mest om att träna och tävla… Vallning är tokroligt men svårt…

 

 

 

 

Bianca

Bianca, vår hundängel! Det var med henne allt började för ca 15  år sedan! Utan denna underbara blandrastik hade vi aldrig fastnat i agilitynsnät! Hon lärde oss det mesta om att ha hund och träna! Det var inte alltid lätt att träna henne eftersom hon kunde bli sur om man tjatade… Favoritsysselsättningen förutom agility var att bada! Så nu springer hon på de evigt gröna ängarna med perfekta hinder och efter njuter hon i varm underbart blå sjö!

 

 

 

Izzie

SAgCh SAg(hopp)Ch Mr Binks Princess Leia eller som vanligtvis kallades Izzie! Hon blev nästann 11 år ung. Hela livet älskade hon att busa med saker…Matte och husse påstod att jag uppförde mig som en valp ibland… Hon älskade att träna, spelade ingen roll vad bara husse har med sig busgrejen! En helt otrolig agilityhund som nu får träna hur mycket hon vill på de evigt gröna ängarna!

 

 

  Tía

Crofter Holding’s Sweet Black Angel eller Tía som jag oftast kallas! Jag har hunnit att bli nio år, snart 10 och har kommit till klass 3 i agility och hopp men har inte blivit nån ”svamp” än. Min matte tyckte inte att jag kunde kallas för Angel, fast det förstår jag inte alls… Ibland kallas jag för Tía tok då har jag oftast sprungit riktigt fort på agilitybanan! Att matte inte hänger med och hinner visa är ju inte mitt fel! Ibland tvingar matte mig att köra lydnad men det tycker jag inte är så kul… Men spår är superkul och att leta saker i skogen! Men agility är min favorit alla gånger, då skäller jag och är lite lagom galen… Fast nu tränar jag mest och låter småtrollen tävla…

 

My

Måsarps My är vår andra hundängel! Även kallad för Mysen. Hon blev bara tre och ett halvt år. Hon var inte alltid lätt att träna men när hon fick göra det på sina villkor så gick det bra! Hon gick otroligt bra i agility under våren -09 och blev då uppflyttad till agility och hoppklass 3! Hon lyckades även knipa två sm-pinnar! Vi hann efter flytten även börja att valla och hennes specialité var att valla in fåren i ett hörn där hon sedan kunde ha koll på dem!  Hennes absoluta favoritdjur var ekorrar, eftersom hon inte lärde sig att klättra i träd så brukade hon stå under träden och spana upp! Numera leker hon med Bianca på de gröna ängarna och spanar på ekorrar när hon inte kör slalom!

 

 

Lakrits

Måsarps Liqorice är mitt fina namn men jag kallas för Lakrits! Nu har jag hunnit att bli snart fyra år! Jag tycker bäst om att busa! Jag kan busa med nästan allting fast det får jag inte säger matte och husse! My var jättesnäll, henne fick jag busa med ofta! Så när hon försvann deppade jag! Men nu har mina snälla människor fixat en ny buskompis till mig, Guess. Jag gillar att springa tokfort och köra agility! Men att valla det är superkul det oxå! Jag tycker om att träna med husse!  För titta på är tråkigt… Springa är kul!!! Bara jag får min busgrej…

 

 

 

Guess

Kelligårdens Guess är mitt fina namn! Men jag kallas för Guess! Jag älskar att busa!!! Med nästan allting… Fast bäst är att få jobba!! Jag älskar att jobba med min matte! Det är kul att få träna lydnad, men då är matte petig… Fast när jag gör rätt får jag min busgrej och det är toppen! Agility är superkul! Fast matte springer för långsamt å så ska hon peka med handen och då måste jag ju kolla vad hon gör… Så att hon inte börjar leka med min busgrej eller nåt! Matte säger att jag är duktig i alla fall… Men roligast av allt är när jag får valla får! Det tycker jag toppen kul! Hmm, det åks mycket bil i den här familjen. Det tycker jag inte om… Sen får jag ju bara sitta bredvid ibland när de andra får jobba och det är inte kul!!! Jag har faktiskt hunnit få två pinnar i hoppklass 1 och en i agilityklass 1.

 

 

 

 

Japp

Jag heter Japp men mitt långa fina namn är Kelliegårdens Kit. Jag är nästan 10 månader och älskar att busa!!! Matte och husse kallar mig för pipfia ibland men det tycker jag är taskigt! Bara för att jag piper jättehögt när jag inte får precis som jag vill! Jag älskar människor och alla andra oxå!!! Jag har fått testa på att valla lite och det var kul! Sen får jag träna lite agility å det är oxå jättekul!!! Men onödigt nog får jag ofta vänta… Det gillar jag inte!!! Då kan jag pipa superhögt!

 

 

Dot

Jag är minst i familjen och heter Finnbogårdens Dot. Jag kallas Dot, fast jag är inte jättebra på att komma ihåg att jag heter det än… Men jag är bara 11 veckor än så länge! Att busa med matte och husse är kul men att få busa med Japp är bäst! Sen försöker jag att bestämma lite över Guess och Lakrits men det fungerar inte så bra…

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: