MENU

by • 09 augusti 2016 • AgilityComments (0)428

Sommaruppdatering

Oj, den där planen att jag skulle försöka blogga varje dag sprack rejält! Ändå hade jag tid på eftermiddagarna att blogga under Hulahoppet… Men det var så himla varmt att man mest satt i skuggan efter tävlingsdagarna! Dot hade en fantastisk tävlingsperiod! Började med att nolla agilityklassen första dagen och kom 11:a av 190 hundar! Dag två nollar hon hoppklassen och vi kom på en andra plats av 194 hundar!!! Grymma lilla hund! Dessutom blev hon klar för SM 2017 i hopp! Vi blev även klara för finalen på lördagen… Vi hittade en sjö som hundarna kunde få bada i efter tävlingen, Ingeltorpssjön. Det gillade verkligen Guess! På fredagen tog även Guess och Lakrits varsin agilitypinne. På lördagen sträckte jag mig rejält när jag skulle undvika att trampa på Guess som kom fel… Sedan mars har jag ju dessutom problem med foten… Den passade också på att börja bråka… Det gick knappt inte att springa alls… Så surt!!!

På eftermiddagen åkte vi till Alf och Anna på Kalvsund. Tyvärr blev det just då mulet och det kom fem regnstänk… Men bada gjorde vi i alla fall!!! Så himla skönt! Sedan fick vi god mat!!! Jag bestämde mig för att i alla fall försöka vara med i finalen. Så stress tillbaka till tävlingsplatsen!!! Vilken stämning!!! Men trots att jag tejpade foten och fick linex av Martin så kändes det rejält när jag skulle springa… Det gick inte att springa som vanligt så det blev en disk…Så trist!!! Sista dagen, alltså dagen efter gjorde det ännu mer ont! Jag lyckades ta mig runt hoppklassen med både Guess och Dot men inte alls på ett bra sätt! Heder åt mina fantastiska hundar som kämpade på med en så kass förare!!! Tommy fick rycka in och köra agilityklassen med mina hundar, det var inte det lättaste… Överlag är jag jättenöjd med tävlingen och resultaten! Visserligen hade det varit skönt med ännu fler pinnar men två till Dot, en till Guess och två till Lakrits var helt ok! Dessutom hade vi bästa boendet! Vi fick ha husvagnen hos Anna och Teddy och inte nog med det! Vi fick dessutom god mat och trevligt sällskap!!! Måste ju bara ha med en skrytbild från prisutdelningen… Alltid kul att stå på pallen!

dothula

Väl hemma igen beställde jag en ”novafon” för att kunna behandla foten. Den kom ganska fort som tur var så jag hann behandla innan nästa tävling som var Gagnef… Det blev i alla fall två dagar innan! Sträckningen var nästan helt bra så det var foten som var värst… Men jag kunde i alla fall springa lite mer! Dot hade en usel tävlingshelg! Jag vet inte vad som hände men inget funkade, tyvärr! Klart jag blev besviken men det är ju egentligen ingen idé… Guess däremot hade en riktigt bra helg! Gick runt alla sina banor och tog tre SM pinnar!!! Lakrits var lika duktig hon, även hon tog tre SM pinnar! Det känns som om SM 2017 inte är helt avlägset längre…

Till går helt fantastiskt bra men hon har lite svårt att komma ihåg att trampa på kontaktfältet på tävling… Så det blev fem och tio fel för henne i agilityklasserna men ändå en fin femte placering och en sjunde! Hon verkar gilla att bli fotad i alla fall!

tillsyren

Väl hemma igen bestämde vi oss för att påbörja ett projekt… Nämligen att få bort ogräset och plantera gräs där… I alla fall lyckades vi få bort en del… Vi köpte jord men det räckte inte så mer jord måste inhandlas!!!

Så en sån där trist och tråkig grej! I fredags eftermiddag dog bilen! Det vill säga växellådan… Tur i oturen var det bara ca en kilometer hemifrån så vi kunde gå hem och hämta den andra bilen och dra hem Toyotan… Nu måste vi fixa pengar och hitta en ny bil pronto!!! Vill helst inte laga eländet och lägga ut en massa mer pengar på den bilen…

Sedan måste jag ju bara skriva att Ila växer och har redan tappat två små framtänder!!! Hon har dessutom fått ett nytt fint halsband… Men jag får blogga mer om henne imorgon och med kort så klart!

Avslutar med ett kort på dagens fågelinvasion! Kändes lite som Hitchcocks fåglarna där ett tag…

sommar16birds

Related Posts

Kommentera

%d bloggare gillar detta: