MENU

by • 11 augusti 2016 • AgilityComments (0)934

Ila

Idag har till och med solen tittat fram! Så skönt!!! För igår kväll var det faktiskt kallt, riktig höst! Bara sex plusgrader framåt halv elva på kvällen! Det är för kallt så här års!!! Det var väl inte direkt varmt idag men i alla fall varmare!!! Kanske så där en 18 grader i alla fall!

När jag kom hem från jobbet blev det en lång promenad med hundarna. Eller tja, den vanliga runda i alla fall! Det är ju lite jobbigt när Ila ska med eftersom hon inte får gå lika mycket! Hon börjar dessutom bli lite tung att bära på! Men det går i alla fall! Får väl se det som ett styrketräningspass! Vilket jag i och för sig skulle behöva ha minst ett i veckan…;-)

När vi kom tillbaka hem så tränade jag lite agility med Guess och Dot. Det är framförallt fokus på kontaktfälten just nu… Det börjar funka bättre men framförallt Dot är fortfarande väldigt osäker efter sin skada förra hösten. Vet inte varför! När de stora var klara tog jag ut Ila för lite egen tid och träning.

Jag har ju tränat henne framförallt på våra morgonpromenader när det bara varit hon och jag. Då kan hon både hit och kom men när de andra hundarna är med är det helt hopplöst! Då fattar hon inget! Inte ens när de andra kommer… Så det behöver vi träna massor på! Själv är hon oerhört lätt tränad! Även om hon helst vill ha sin ”buse” för sig själv!

ila11.8.16

Vi tränade både sitt-stanna kvar, hit och att sitta och sedan komma när jag ropade. Vi fick bra störningsträning i form av Hobbit! Han tyckte att han skulle vara med sin kompis och träna… Inte lätt att komma till matte när det kommer en katt springandes emellan… Men det gick även om hon kom av sig lite! Att sitta och stanna kvar har hon blivit riktigt bra på! Jag kan lämna henne kanske 5-6 meter nu! Det känns bra!!!

ila11.8.16sitt

Söt som socker är hon i alla fall!!! När lydnadsträningen var avklarad fick hon även gå igenom en tre meters tunnel. Det är superkul!!! Men det är inte säkert att hon gör det på kommando än… Men lägger man busen på andra sidan går det fint! Ska bli kul att träna mer med henne på agilityplanen framöver! Än så länge är det ju mest på lek och inte riktig träning!

Efter träning busade vi så klart tillsammans och var riktigt nöjd med att få vinna busen!:-)

ila11.8.16ligg

Related Posts

Kommentera

%d bloggare gillar detta: