MENU

by • 22 augusti 2016 • AgilityComments (0)839

Frövi och lite annat

Tja, jag hade allt tänkt att jag skulle blogga när vi var iväg i helgen men det blir inte alltid som jag tänkt…;-) Den här gången var det för att vi hade så himla trevligt och kvällarna bara försvann!

I fredags var det alltså snabbt hem från jobbet på cykel för att åka iväg till Frövi och en tävlingshelg. Monica skulle med och bara återuppleva gamla minnen! Hon tävlar tyvärr inte längre men i helgen var hon och hennes pudeldamer med! När vi kom till Frövi så var hon redan på plats. Hon hade passat en plats till oss bredvid sig! Tommy satte i ordning husvagnen och jag gick en lite promenad med hundarna. Sedan åkte vi till tävlingsplatsen och satte upp tältet och burarna. Där lyckades vi sätta oss bredvid Emma utan att veta om det! Tillbaka till campingen och dags för lite mat. Monica den fantastiska människan, hade fixat med tacos så det blev tacos! Riktigt fredagsmys!!! Tusen tack!!! Vi blev proppmätta! Sedan blev det en liten kvällskiss med hundarna. På den träffade vi Susanne och Morgan, det visade sig att de bodde precis bredvid de också!

Tjugo i fyra på morgonen vaknade vi av att någon spydde. Det var Dot, bara att plocka upp och torka upp. När det var gjort tittade jag på Dot och tänkte först att va konstigt hon spänner ut läpparna… Det gjorde hon inte! Hon var jättesvullen i hela ansiktet! Hade ingen nos!!! Det gick även upp mot vänster öga, jag fick panik!!! Vad gör man kvart i fyra på morgonen??? Det enda jag kom på var att jag lägger henne bredvid mig så att jag hör att hon andas… vad i hela världen skulle jag ha gjort om hon inte gjorde det??? Men andningen var helt ok! Kan säga att jag inte sov speciellt mycket fram till klockan 06.10 när vi skulle gå upp… Då hade svullnaden gått ner något men hon var fortfarande rejält svullen! Att tävla henne var inte att tänka på! Jag ville ha tag på en veterinär och googlade på veterinärer i närheten. Det fanns en i Frövi så jag tänkte att jag får prova att ringa. Vi åkte till tävlingsplatsen och jag letade upp tävlingsledaren för att fråga om veterinärer. Ibland finns det någon man kan ringa på en tävling. Då säger hon att det kommer en veterinär vid tiotiden!!! Ibland har man tur!!!

Innan hon kom hann jag köra Guess i agilityloppet. Vi kom runt men med 15 fel… Fast både a-hindret och balansen var egentligen ok… Men det är ju domaren som dömer! Vi slutade på en 17:e plats. Veterinären kom och hon ställde upp och tittade på Dot. Då hade svullnaden gått ner lite till. Men hon trodde liksom jag att hon blivit biten/stucken av något. Troligen en geting för det fanns det väldigt gott om! Antagligen hade det funnits en på golvet som stuckit Dot på natten… Eftersom det inte syntes något på kvällen. Ingen tävling på hela helgen för Dot! Dessutom korta promenader hela lördagen, kan lugnt säga att Dot inte uppskattade den omtanken! Men jag vill ju ha en frisk igen!

Så småningom blev det hopplopp för Guess och Lakrits. Guess gjorde inte alls som jag visade eller hade trott! Hon läste en helt annan linje… Snopet!!! Desto bättre gick det för Tommy och Lakrits som nollade och slutade på en fin 4:e plats av ca 94 hundar! Även Till hade en bra dag i klass 1! Tyvärr fick hon en retlig femma i båda sina lopp men de var riktigt fina! Så på kvällen blev det lite firande med bubbel!

Efter loppen och prisutdelningen gick jag och Monica tillbaka till campingen med de friska vuxna hundarna. Tommy mötte oss sedan med Dot och Ila. Vi skulle äta lite mellanmål vid husvagnarna men det var sjukt många getingar!!! Vi fick flytta in! Men de kom in också! Vi slog ihjäl 15 stycken inne i husvagnen!!! Riktigt obehagligt! På kvällen kom Emma med sina hundar från tävlingsplatsen för att vara med och grilla. Maria kom över men hon hade redan ätit. Så vi andra åt men alla var med och firade! En trevlig kväll!

På natten började det regna, bitvis riktigt mycket! Som tur var regnade det inte på morgonen! Vi klarade oss faktiskt utan regn hela dagen!! Även den här dagen gjorde Guess lite som hon ville på hopploppet! Jag blev grymt besviken… Framförallt på att hon gick under ett hopphinder… Ville bara ge upp!!! Men efter att ha fått lite perspektiv på det hela så kändes det bättre! Hon hade gjort några riktigt fina delar innan disken!!! Tommy och Lakrits gjorde återigen ett fint lopp, nolla! Den här gången blev det en sjunde plats och ytterligare en SM-pinne till dem! Dots svullnad var nästan helt borta och hon var jättepigg! Så hon tyckte inte om att inte få tävla… Till strulade med slalom i båda sina klasser… Typiskt klass 1 hund…

Agilityloppet start var en riktig utmaning… Men det gick! Guess gick riktigt bra och äntligen kändes det som om vi jobbade tillsammans igen!!!Go känsla!!! Tyvärr var jag lite otydlig vid en tunnel så hon missförstod mig och det blev en vägran! Men kontaktfälten funkade och jag var/är nöjd med vårt lopp!!! Den här gången räckte fem fel till en 20:e plats. Rätt intressant att man kan komma bättre till med mer fel dagen innan… Men det beror självklart på hur banan ser ut! Efter dagen gick jag och Monica återigen tillbaka till campingen, alla utom Ila fick gå med! Sedan var det bara att packa iordning husvagnen och dra hem!

Ila har haft en rolig helg! Hon har träffat en syster, Virvla, och sin bror Keep. Busat med båda har hon gjort! Sedan har hon även fått busa med en aussievalp och en annan valp! Tror att det var en nakenhund med päls…

Idag har jag jobbat hela dagen, cyklat till jobbet och när jag kom hem var det lång promenad med hundarna. Sedan tränade jag kontaktfält med Guess och Dot. Ila fick träna lite inkallning och gå igenom en tunnel! Även Till fick träna lite kontaktfält. Tänkte att jag provar med godis. Både Guess och Dot fattade inte att de skulle ta en godis innan de fick gå iväg… De vill ju bara ha sina busar! Till var rätt frustrerad på mig men efter några gånger fattade hon att det fanns en godis!!! Kanske kan det hjälpa träningen…

Related Posts

Kommentera

%d bloggare gillar detta: