MENU

by • 04 juli 2016 • AgilityComments (0)460

SM 2016 Växjö

Vilken helg det har varit!!! I torsdags åkte vi till Växjö för att deltaga i årets agility SM! Årets höjdpunkt! Det man har längtat efter sedan man var kvalad! För Guess del var det i slutet av augusti… Men det var nervöst inför veterinärbesiktningen… Guess hade ju haft problem med ett bakben, bästa Sussie hittade att hon vridit knät men hon hade inte ont. På torsdagen haltade hon ingenting och inte heller på fredagen, men det var nervöst! Jag var dock helt övertygad om att hon inte hade ont i alla fall! Det gick hur bra som helst hos veterinären! Kom igenom som sista ekipage tror jag…  Sedan var det pampig invigning som vi tittade på från läktaren eftersom vi hade Ila med. Lilla Ila fick vara med om sitt första SM som bara 9 veckor… Hon var inte så imponerad… Roligast var att träffa Kvick sin kullbrorsa och sin mamma!!! Men även sin mammas matte Ida var toppen att träffa!

Efter ganska lång väntan efter veterinärbesiktningen så blev det i alla fall dags för banvandring för lagen. Bästa laget Hunden Katten Glassen hade startnummer 21 så efter banvandringen var det återigen en del väntan! Tur att Annas Teddy kunde ställa upp som valpvakt åt Ila! Det var en rolig hoppklass vi fick börja med! Guess gick som bara den!!! Kunde inte märka något på henne! Hon var supertaggad! Tyvärr var hennes matte lite väl slarvig på näst sista hindret… En vanlig s-sväng och jag sticker för tidigt vilket gör att hon kommer in och tar hindret från fel håll! Så himla surt!!! Så sur på mig själv!!! Absolut inte på Guess som gör precis det jag visar! Duktig hund!!! Tur att man har grymma lagkompisar i Anna med Occy, Helena med Bilbo och Tommy med Lakrits! De går in och visar var skåpet ska stå!!! Vi är vidare till final med 15 fel, en tionde plats efter första dagen!!!

Dag två hade vi sovmorgon eftersom det var individuella hoppklasser innan lagen och large gick ut sist utav de individuella klasserna. Guess var lika fräsch som dagen innan!!! Det kändes bra! Vi hade en bitvis ganska tight bana men annars rolig. Det var mycket rivningar men det kanske berodde på vädret… Det började nämligen vräka ner regn till large… Anna och Tommy hade värsta störtregnet!!! Tyvärr fick de båda varsin disk… Jag hade mer tur, jag startade senare och då regnade det betydligt mindre, knappt alls! Guess rev ett hinder i en s-sväng, jag var i vägen igen… Sedan kom jag helt fel på slutet och försöker ändå hinna ett blindbyte som jag inte hade en chans att hinna… Kunde lika gärna bakombytt! Men det gjorde jag inte så jag drar på oss en onödig vägran! Så vi går igenom med 10 fel och ligger på en 50:e plats inför finalen… Inte så himla bra men vi är i alla fall med! Eftersom det störtregnat så har vi fått in vatten i tältet och allt är vått! Innan finalen för lagen kommer mamma och pappa! Så himla kul att de kunde komma och titta och heja på lite!

Laget har fått startnummer 24 av 33, det var en riktigt utmanade lagbana, egentligen inte en bra bana för lag i en final! Den var superrolig att springa men för svår…Jättemånga lag diskade sig! Jag och Guess börjar i vårt lag och jag kände att jag inte ville diska mig eftersom jag hade gjort det dagen innan… Guess gick som en klocka!!! Tog alla kontaktfält och jag hann dit jag var tvungen att hinna, riktigt nöjd med loppet! Tyvärr rev hon första hindret så fem fel i mål. Anna och Occy var nummer två och de drar på sig 20 fel totalt, men de är runt! Helena och Bilbo fick 10 fel men sedan diskade de sig tyvärr! All press på Tommy och Lakrits! Tyvärr väljer Lakrits att svänga åt fel håll i wrap och hoppar sedan tillbaka och disken är ett faktum! Men vad vi kämpade och kul hade vi!!!

Sista dagen var det finaler för de individuella klasserna. Finalen avgörs som alltid i agilityklass… Vi hade sovmorgon eftersom large var sist! Morgonen började med strålande väder! Tyvärr kom regnet lagom till large igen… Mamma och pappa var återigen valpvakter. Tommy och Lakrits slapp regnet den här dagen! Men tyvärr en disk! Jag och Guess värmde upp till en åskknall och sedan kom regnet! 7 hundar innan oss vräkte regnet ner och vi fick söka skydd i det stora tältet som fanns för de tävlande. Jag misstänkte att det skulle bli lite halt för Guess och det kändes så där att starta… Ville ju inte att hon skulle få skada sig! Guess gör ett kanonlopp fram till 17 hindret som var gungan! Hon tog alla kontaktfält, ok jag stoppade upp henne ganska mycket! Men efter gungan märker jag att något inte är helt ok, hon kommer fel på hopphindret rakt framför henne och river sedan river hon även det efter… Så två rivningar på tredje sista och näst sista hindret! Men attans, rivningar händer ju! Så nöjd att hon tar kontaktfälten och alla svårigheter!!! Jag inser ju direkt när vi går i mål med 10 fel att vi inte kommer att nå de där topp placeringarna som man vill ha men jag är grymt nöjd  med min stjärna!!! Vi klättrar i alla fall upp till 34:e plats så det var ju alltid något!

Det var skönt att komma hem och packa upp allt blött! Tält, burar, filtar, kläder, presenning och skor… Årets roligaste helg är slut och nu längtar jag redan till nästa!!! Ska bara kvala först!;-)

Filmer och kort kommer så fort jag bara hinner och orkar! Men just nu laddar vi om för att ha kurs här hemma med Eva-Marie Wergård!

 

Related Posts

Kommentera

%d bloggare gillar detta: