MENU

by • 28 februari 2016 • AgilitytokarComments (0)538

Duktiga hundar

Tja när jag inte utmanar mig själv att skriva så går det lite för lång tid mellan inläggen! Den här veckan har varit lite hysterisk… Utvecklingssamtal, nationella prov i svenska som ska samrättas och så 30 geografiprov på det… Sedan kommer ju alla andra lektioner på det! 

I alla fall har jag hunnit att springa i alla fall två gånger den här veckan! Planen att springa även i torsdags sprack då jag kände mig hängig och trött samt att jag skulle rätta geografiproven… I fredags var det underbart väder så det blev lite agilityträning utomhus! Lite hårt i backen fortfarande! Igår var det dags för årets första agilitytävling!!! Dots första sedan 26:e september då hon bröt ett ben i en tå… Det var i Tidaholm och dubbla agilityklasser, bra för jag och Dot behöver agilitypinnar till SM… När vi kom strax efter halv tio hade inte ens medium gått banan! Tävlingen började kl 8 så jag hade räknat med att vi skulle typ gå banan tjugo, kvart i tio… Det blev alltså inte så! Vi gick en lång skön promenad med hundarna och Anna och Teddy. Det visade sig att det blev lite för långt… Vi kom tillbaka när banvandringen började… Jag hade tidigt nummer så jag fick en kortare banvandringen än vanligt… Men det var helt ok! Guess gick superbra! Nolla trodde jag men fick en femma på a-hindret som ingen annan begrepp heller! Men då kommer man långt ner! Vi slutade på tionde plats. Dot var inte riktigt koncentrerad! Kändes som om hon var överallt! Vi diskade oss! Lakrits gick bra men halkade i tunnlarna ordentligt! Sedan rev hon ett hopphinder och när hon sedan rev långloppen valde Tommy att gå av. 

Lång väntan innan nästa klass! Dot var om möjligt ännu mer hysterisk och vi diskade oss. Det kändes riktigt deprimerande… Men hon har ju varit ifrån agilityn länge… Guess gick superbra! Tog alla kontaktfält! Sedan rev hon ett hinder när hon skulle runt, antagligen för att jag var i vägen… Ett missförstånd på slutet gav oss en vägran. Så 10 fel gick vi i mål på. Plötsligt ändrar speakern på mitt resultat och jag är diskad!!! Fattade inget! Domaren påstod att Guess aldrig gick runt hindret men det gjorde hon! Dessutom dömde domaren klart hela mitt lopp… Så det kändes väldigt konstigt! Teddy hade filmat och där ser man att hon visst går runt! Men filmen hade inte hjälpt och jag orkade inte tjafsa med domaren! Men jag vill inte tävla för den här domaren igen! Ska verkligen försöka att undvika det! Lakrits gick kanonbra! Tyvärr rev de sista hindret! Då åkte ner i resultatlistan! En elfte plats blev det! Sedan fick vi vänta igen! Vi började inse att vi kanske skulle få svårt att hinna till årsmötet och festen… Hoppklassen var en riktig springbana! En bra Dot bana! Hon gick såååå bra! Kändes riktigt härligt! Då struntar jag i ett byte och gör ett annat som resulterade i att hon tvärvänder in mellan två hinder och tar hindret från fel håll… Matteklant!!! Men känslan var superbra!!! Guess fick lite vida svängar men gick annars riktigt bra! Vi nollade! Lakrits gick också riktigt bra men rev tyvärr ett hinder. Det visade sig att min och Guess tid räckte till vinst!!! Tjohoooo!!!! Så stolt över henne!!

Tyvärr hade tävlingen dragit ut på tiden och först tio över sju var det klart! Vi skulle vara i Vättlösa kl åtta… Men först skulle vi duscha… En omöjlighet eftersom vi var hemma först 20.10… När vi duschat båda två var klockan fem i nio… Ingen idé att åka! Fick bli pizza hemma! Synd det för vi fick många priser! Mest blommor som tyvärr kommer att visna och försvinna… Men Guess fick en jättefin ljuslykta som årets agilityhund! Presentkort som kommer att bli tuggisar till hundarna och Tommy har vandringspriset som klubbmästare!

  
Ett stort tack till Maria som hoppade in och tog våra priser! Vi har idag varit hemma hos henne och druckit kaffe och pratat! Sedan tog vi så klart med priserna hem! När vi kom hem blev det hundpromenad och sedan klippte vi ett äppleträd! Det blev kallt så vi gick in och tog en sen lunch vid fyratiden! Nu har Tommy redan börjat med middagen! Tiden går alldeles för fort på helgerna!

Related Posts

Kommentera

%d bloggare gillar detta: