MENU

by • 11 februari 2015 • AgilitytokarComments (0)544

Agilityträning

Idag var klockan återigen ställd för att gå upp! Helt otroligt när man är ledig och allt! Nu hade jag inte behövt någon väckarklocka i morse för hundarna tyckte att fem minuter innan var det tvunget att gå upp! De tyckte att de sovit alldeles för länge! Så ut i den fina morgonen! Blå himmel och solen på väg upp, så himla fint! Lite fruset också så att hundarna inte blev smutsiga, nice!

Tommy var uppe när jag kom in med hundarna och han hade gjort iordning frukost, ägg och allt! Efter en god frukost var det dags att åka till Skaraborgs hundarena för lite agilityträning! Susanne, vår sponsor skulle komma och titta på oss och hundarna. Innan vi började träna tog vi lite kort. Susanne ville ha det till sin hemsida och jag har bara skjutit på det! Jag är inte så himla förtjust i att vara med på bild… Men idag var det alltså inget val. Svårt att få till en bra bild! Dessutom har jag och kameran fortfarande lite samarbetes svårigheter… Det blir lite suddiga bilder… Det är nog dags att kolla igenom instruktionsboken lite mer noggrant! Men det blev i alla fall kort. Fastän att jag inte är nöjd så får det väl duga!

Sedan blev det träning. Både kontaktfält och handling var med! Det blev till att springa fort för att hinna! Skönt när det funkar! Guess gjorde som hon gör ibland när man kört en kombination/bana några gånger så vet hon vart hon ska och då hoppar hon över ett hinder som kanske är lite ur linje enligt henne! Då måste jag hålla igen och visa tydligare med påföljden att det är i stort sett omöjligt att hinna dit man borde efteråt… Men vi får träna mer på det! Dot gick riktigt bra! Visserligen slarvade hon några gånger med A-hindret men annars var det bra! Lakrits gick riktigt bra! Vi fick ok allihop! Förutom Lakrits som har lite problem fortfarande med vänster fram… Men vi vet hur vi ska träna upp det så det ska lösa sig! Till fick köra lite hon också! Den hunden imponerar bara mer och mer på mig! Hon har ett bra tryck redan!!!

Efter en liten promenad med allihop, 8 hundar (varav tre welsh springer spaniels så Tía fick träna på att acceptera att de inte alltid är farliga) och tre människor var det dags att åka hem och fixa mat eftersom Tommy skulle jobba. Det fina vädret försvann medan vi åt frukost, istället blev det mulet och lite disigt! När vi hade ätit lunchen så började det dessutom att blåsa en del… Inte så kul eftersom jag skulle springa på eftermiddagen. Det slutade inte blåsa så det blev en runda med bitvis ganska kämpig motvind… Motvind i ca 2.5 km av 6.6… Ingen bra tid idag! Fattar inte varför jag inte kan få upp farten lite nu! Det känns inte speciellt jobbigt i benen eller andningen. Men benen känns ”tröga”!

Här kommer bilderna från idag. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilka jag tycker är bäst…

 

 

 

Related Posts

Kommentera

%d bloggare gillar detta: