MENU

by • 07 juni 2009 • agilitytokar2Comments (1)719

Frövi

Vi firade nationaldagen med att gå upp äckligt tidigt… Redan klockan fyra ringde väckarklockan… Men det var bara att masa sig upp eftersom vi hade bestämt oss för att åka och tävla i Frövi.

Något som vi egentligen inte borde göra eftersom vi blir lika irriterade varje gång på deras upplägg av tävlingen… Men nu gjorde vi det och vi bestämde oss för att gilla läget! Det var inte många plusgrader när vi kom fram, bara sju stycken, brrr! Vi satte upp tältet och burarna, gick en liten sväng med hundarna innan det var dags för banvandring i hoppklass 2.

Det var egentligen inte en speciellt svår tvåa men trots det blev det inte många nollor… My gick riktigt bra! Men tyvärr missade hon slalomingången. Något som skulle komma att gräma mig oerhört mycket när resultatet kom upp… Vi kom nämligen tvåa! Det var bara en nolla i hela klassen! Så om hon hade gått in rätt så hade vi haft vår andra pinne… Men nu inträffade ju inte om!

frövi,my3

Sen blev det hoppklass 3 för vår del. Den var ungefär som hopp 2, inte speciellt mycket svårare! Tía tjuvstartade så jag kom efter, vilket inte var så lyckat eftersom det i princip var fem hinder rakt fram innan första svängen… Men det löste sig! Eftersom jag kom efter påbörjade jag ett bakombyte lite för tidigt och fick en vägran på en tunnel… Men vi kom i mål med bara fem fel och slutade på en 18:e plats.

Izzie gick kanonbra tills efter slalomet där hon stack bakom ryggen på Tommy och tog ett annat hinder än det som var tänkt av domaren och Tommy… Enligt Tommy har det blivit Izzies nya specialitet…

Sen fick vi vänta väldigt länge eftersom agilityklass 3 gick sist på den andra banan. Tyvärr hann det börja regna! Ett kallt och äckligt regn! Agilitybanan var lite klurigare, fanns ett ställe man skulle springa förbi ett hinder och ta det från andra hållet. My var först av våra hundar. Hon började med att tjuvstarta, hmmm. Men det gick ändå! Hon gjorde en snygg slalomingång! Hoppade balansbommens kontaktfält, inte bra!!! Sen fick vi en vägran på ett hopphinder men annars gick hon kanon! Vi kom runt vår allra första agility 3 bana!!! En bra tid och 10 fel! Det blev en 21:a placering.

Tía gick hur bra som helst!  Var nolla när det återstod tre hinder och jag min klantnisse, inte visar en tunnel… Vilket gjorde att hon sprang förbi! Men jag är ändå nöjd eftersom hon gick så himla bra! Izzie gick precis lika bra tills hon fick för sig att hon inte skulle ta ett hopphinder utan gungan igen… Tommy lyckades få henne att bryta men det blev snurrigt efter det och slutade med en disk…

När vi kom hem var det bara att hänga upp vårt blöta tält i källaren… Innan det blev duschen och lite mat!

Related Posts

One Response to Frövi

  1. Zvenne skriver:

    National Dagen firade vi i Växjö i diskmaskinens tecken :-) men OJJ vi kom ju faktiskt elva med vår femfelare zom vi var tvugna att åka direkt efter för att hinna med den eländiga båten !!! NUUU är vi TRÖTTA och precis hemkomna från den där Ztudenten ,,,,, det känns zom vi varit i Zverige alldeles för mkt den zista tiden !!!! 😉

Kommentera

%d bloggare gillar detta: