MENU

by • 11 augusti 2008 • agilitytokar2Comments (2)660

Husvagnssemester = regn

Så kom vi äntligen iväg på lite semester… Vi fick först fixat taket vilket kändes skönt! Det blev mindre kul när räkningen kom… Men struntsamma! Vi åkte först till Borlänge för att vi skulle tävla över helgen. Det blev en lugn resa upp, med en härlig paus på rastplatsen innan (?) Lindesberg. Kan verkligen rekommendera den för hundmänniskor! Det finns härlig skog om man går ifrån rastplatsen! Våra hundar älskar verkligen att springa i ”berget”. De var nog bergsgetter i ett tidigare liv!

 Så kom vi till Borlänge och det var varmt och skönt! Men tyvärr hade vi inte tagit fram något att grilla så det fick bli kebabtallrik! Tävlingen började äckligt tidigt, redan klockan 6 på morgonen för klass 1! My gick bra, hade en himla härlig fart men det blev tyvärr fem fel i loppen… Klass 3 hade det skönare med sovmorgon till halv 4… Så efter att ha kört My var det bara att slappa i husvagnen tills det var dags för de andra hundarna! Vid lunchtid började det att regna… Det blev inga resultat att nämna alls fina lopp men med fel!

Det fortsatte sedan att regna hela kvällen och natten! Så det blev ingen grillning den kvällen heller! Istället blev det pizza… På söndagen regnade till och från hela dagen och det var återigen bra lopp men med fel.. Så efter tävlingen åkte vi till Ludvika och slog läger. Det var ett rejält åskväder så det fick bli matlagning i husvagnen! En köttgryta svängdes ihop! Dagen efter fortsatte vi vår resa söderut i jakten på bättre väder! Men det blev snarare sämre och vi började fundera på om vi inte skulle ha åkt hem istället… Men vi kom till Östergötland och till Horn. En liten ort som jag aldrig tidigare hade hört talas om. Det var ganska blött när vi kom dit men det regnade inte precis just då… Men när vi väl fått allt på plats öppnade sig himlen igen!!! Så det blev tacos i husvagne istället för grillning…. Dagen efter hann vi i alla fall gå en lång härlig promenad innan det började ösa ner igen!

Vi bestämde oss för att dra vidare! Vi höll dock på att inte komma därifrån… Det var så himla vått i gräset så bilen hade svårt att få fäste! De hade nämligen inte grusvägar över hela campingen… Men vi kom därifrån men det var betydligt smutsigare ekipagen än när vi kom!

Roade mig med att försöka ta kort på Lakrits i husvagnen medan det regnade i Horn:

Valpar sitter inte alltid still…

Men ibland lyckas man fånga dem på bild!

Vi åkte vidare till Oskarshamn och hann få upp förtältstaket innan det började ösregna! Men det gick ju att stå under taket och sätta upp resten… Sedan sprack det upp och blev riktigt fint! Så hundarna slapp att bli blöta på den promenaden i alla fall! I Oskarshamn kunde vi grilla! Så det blev grillning flera kvällar på rad! Visserligen under paraply vissa kvällar… Vi hade några riktigt slappa dagar med promenader i de fina motionsspåren bredvid campingen. Vi tröttnade lite och åkte till Uvö och gick runt den en dag. Där var superduper fint!!! Men tyvärr var inte kameran med, ska erkänna att det har varit dåligt med fotograferandet under den här semestern…. Det har helt enkelt regnat för mycket och kameran är ju inte vattentät! Regn har det kommit varje dag men däremellan har solen tittat fram och det har varit helt underbart! På torsdagen började fler tävlingsekipage att dyka upp, bland annat kom Birgitta och Christina med sina whippetar Svante och Emrik. Tillsammans försökte vi boka en plats åt Annette och Thomas som skulle komma på fredagen men det här året var de stenhårda! Ingen bokning överhuvudtaget! Men de hade tur och fick ändå den platsen som vi ville ha bokat!!!

Lördagen och söndagen var det tävling! Lakrits fick lära sig att ligga i bur… Det tyckte hon inte om! Men bitvis gick det riktigt bra! Tur att det finns snälla kompisar som kan hjälpa till när vi tävlade de andra hundarna… Hur tävlingarna gick? Tja! My gjorde fyra väldigt bra lopp! Varav ett agilitylopp blev en tredje plats och hennes första agilitypinne!!! Jag lyckades klanta mig två gånger med Tía när jag hade noll lopp på gång…  Klass 3 hundarna fick fel i sina lopp så inga nollor och SM poäng den här helgen!

Lakrits hade tråkigt under tävlingen men hon hittade en vattenflaska som man kunde ha himla kul med!

Efter tävlingen var det bara att packa ihop alla blöta saker och åka hem! Rätt skönt att komma hem faktiskt! Idag skulle man så torka alla blöta grejer men då har det så klart regnat till och från hela dagen, suck! Jag har suttit framför datorn och grejat med tävlingen! Har fått in alla anmälningarna och just nu är det 6 starter för mycket… Men det brukar ju alltid vara någon som faller ifrån! Imorgon ska jag knåpa ihop ett PM… Men usch och fy! Imorgon ska jag dessutom jobba….

Related Posts

2 Responses to Husvagnssemester = regn

 1. Monica skriver:

  Va härligt ni verkar ha haft , trots regnandet.
  Grattis än en gång till Mys pinne!!
  Kommer säkert fler inom snar framtid.

 2. GRATTIS än en gång till My’s pinne! 😀

  Regnet verkar ha tagit över hela vårt avlånga land! Vi tänkte dra iväg med husvagnen en sväng men vart vi än tittar så visar SMHI regn, regn, regn. Trist!

  Lust att åka och träna någon dag nu innan KM:et? Det vill säga om det kan vara uppehåll någon dag… 😉

Kommentera

%d bloggare gillar detta: