MENU

by • 12 augusti 2008 • agilitytokar2Comments (1)565

Busy day?

Hmm, så var det att kliva upp när klockan ringde… Konstigt att det är så mycket lättare när man ska tävla!!! Men det gick allt bra att komma upp! Måste faktiskt erkänna att det var ganska trevligt att träffa kollegorna igen! Men det var ju mindre trevligt att se klassrummet… Vi som hade städat och gjort iordning så fint innan sommaren, nu såg det ut som kriget! Så eftermiddagen gick åt till att röja där inne… Till lunch blev vi bjudna på smörgåstårta, mums! De två nya rektorerna verkar bra och trevliga!

Vid fyra gav jag upp och gick hem! Det blir lätt så för mig när det massor av saker som ska fixas på en och samma gång, det är lite svårt att veta i vilken ände man ska börja…. Dessutom tar det nån dag att komma in i jobbtänkandet igen! När jag kom blev jag glatt överraskad, Lakrits hade inte kissat inne!!! Så först fick alla hundarna gå ut i trädgården en sväng innan jag bytte kläder för at ta en längre promenad med dem. Igår träffade jag Bente i skogen med sina aussies och la spår, vi bestämde då att vi skulle göra det idag. Så jag ringde och kollade om hon fortfarande ville och det ville hon. Så det blev först en promenad innan klubben där vi skulle träffas. La våra spår, My fick ett kortare med bara två apporter för hon har ju bara spårat en gång tidigare… Tía fick tre apporter plus ett slut och Izzie fick två plus ett slut. Izzie och jag har aldrig tidigare spårat ihop så jag var inte säker på hur hon skulle ta det! På vägen tillbaka till klubben och de vuxna hundarna fick Lakrits göra sitt allra först spår! Hon fick spåra upp mig och det gjorde hon med bravur!

Medan vi väntade på att spåren skulle ligga till sig skulle jag hjälpa Bente med Tara, hon ska nämligen träna slalom för att stärka upp sina muskler i ryggen och bakbenen eftersom hon har varit skadad ett längre tag. Jag gjorde misstaget att ta med alla våra hundar bort till planen för jag tänkte att jag skulle innan köra dem lite innan kursintagningsproven… Hade helt glömt bort att det var idag de skulle genomföras… Tara blev ganska distraherad av Tías och Izzies skällande och smågläfsande…. De gillade inte att behöva vänta på sin tur!!! My och Lakrits däremot skötte sig utmärkt! My skulle dock visa Tara hur duktig hon var och uförde gungan själv två gånger under tiden…. När Tara var klar skulle jag träna lite snabbt, vilket innebar att jag körde på det som var uppställt. Aldrig nån speciellt bra träning men i alla fall bättre än inget! My har nu börjat att ta lite mer dirigering vilket känns oerhört skönt! Tyvärr började att stört regna så jag och hundarna blev genomblöta! Så när vi kom tillbaka till bilen fick jag byta om till regnbyxorna… Sedan blev det spår! Men kanske var det regnet som gjorde det, My hade jättesvårt att förstå vad det var hon skulle göra men med lite hjälp hittade hon sina två apporter! Tía är superduktig på att spåra och drog iväg som vanligt och tog alla sina… Fast hon tar ju aldrig upp apporterna… Izzie hade liksom My lite svårare att hitta sitt spår men tog till slut alla sina! Riktigt duktiga var de! Efteråt gick vi en promenad innan det var dags att åka hem och försöka torka! Det blev duschen för min del och kvällsmat för hundar och matte blev sen…

Sedan har jag försökt att göra ett PM… Men det är inte lätt att få något gjort när man ska passa en busig valp på snart tolv veckor… Men nu sover hon så sött och jag kan få skriva på datorn i lugn och ro!!! Känner mig riktigt nöjd med att hundarna har fått träna lite idag men det skulle behövas ett ordentligt agilitypass, fast den här veckan kommer det inte att finnas tid, tyvärr!!! Det är ju inte bra med tanke på att det är KM på torsdag…

Related Posts

One Response to Busy day?

  1. Monica skriver:

    Grattis till KM mästartiteln

    Hurra hurra hurra hurra!!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: