MENU

by • 23 juli 2008 • agilitytokar2Comments (2)684

Karlstad och Lakrits

Så har man äntligen kommit hem och fått lite ordning… Därmed även tid för bloggen… I onsdags alltså för en vecka sedan styrde vi kosan mot Karlstad för agilitytävling i dagarna fyra! Det var en jättetävling med ca 2000 starter varje dag… De första två dagarna var My jätteknepig! Det fick mig att fundera på omplacering, hon går bättre med någon som inte har så höga krav tänkte jag… Annars började tävlingen helt ok, med att både Izzie och Tía gick runt hopp 3 banan! Men med fel… De slutade 50:e respektive 67:a… Sedan blev det rena rama öken för mig och Tía! Disk i agilityloppet och sedan hela fredagen! På torsdagen kraschade hon in i ett hopphinder och skar upp sig precis under ögat! Tur att det inte tog några millimeter högre upp för då hade ögat råkat illa ut! På fredagen lyckades jag och My ta oss runt hoppklassen med bara 10 fel och det kändes riktigt bra! Monica och Doriz knep sina allra första pinne i hoppklassen genom ett jättefint lopp!

Det blev lite firande och så klart prisutdelning! Alltid kul!!! På lördagen var My på gång! Fast vi lyckades diska oss i agilityklassen men i hoppklassen nollade vi!!! Det blev en pinne på vår sjunde placering och en helt okej tid! Men det var ju stora startfält! Så det blev prisutdelning igen! Även Kicki och Leia tog pris!!!

På söndagen vaknade vi till ett rytmiskt smattrande på husvagnstaket, suck!!! Det regnade sedan i stort sett hela dagen… Det var nåt litet kort uppehåll innan det satte igång igen för fullt… Allt var supervått! My gick bra och det var nära att vi lyckades nolla i hoppklassen igen… Men en vägran innan slalom satte stopp för det! Men en bra tid blev det och till slut en 18:e plats! Tía gick bra på lördagen men det blev disk i båda loppen för att jag var lite otydlig men det kan jag ta! Izzie kom runt båda banorna på lördagen men med fel, suck! Sista loppet för mig och Tía var agilityklass på söndagen och då var vi rejält blöta.. Men det spelar ingen roll för Tía som går ut och nollar!!! En 12:e plats av 105 eller om det var fler… Jättenöjd! Både SM nolla och pinne!!! Sedan rullade vi hemåt, med alla våra blöta grejer…

På måndagen var det dags att åka ner till Varberg för att hämta hem den nya agilitytoken, Måsarps Licorice!

En liten svart godisbit alltså! Det ska bli Tommys nya… Hon är super go! De andra hundarna är dock lite skeptiska till den nya familjemedlemmen… Men det blir nog bättre om några dagar! Så igår var vi så klart tvungna att åka en sväng till klubben för att låta henne sitta på kontaktfältet och gå igenom en tunnel! Hon kommer helt klart att bli en ny agilitytok! Det kommer en presentation av Lakrits så småningom under fliken oss… Förutom att åka till klubben fick vi torka alla tält ute i trädgården…

Idag har vi varit på klubben hela dagen och fixat med hinder… Det var vi och Jack och Kicki! Jag och Kicki målade medan Tommy och Jack röjde borta vid agilityplanen… Nu ska vi väl försöka att fixa lite mat…

Related Posts

2 Responses to Karlstad och Lakrits

 1. Vad duktig Du är som bloggar trotts värmen! 😉

  Kul att läsa om den stora tävlingen! Alla Sveriges agilityekipage verkar ha varit där! Grattis till Mys pinne och Tías SM nolla och pinne!!! Och grattis till den nya familjemedlemmen! Hon är ju för söt! Ska bli kul att följa hennes utveckling!

 2. Monica skriver:

  Hjälp va söt hon är!!!!!
  Vill nästan ha en sån jag med.
  Missade att ni fick pinne och SM poäng. Grattis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Har bokat camping till Frövi åt oss idag.
  Inte på klubben utan campingplatsen blev det.

  Kanske går att övertala Frida att hänga på dit…….

  Ses vi på fredag?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: