MENU

by • 11 juli 2008 • agilitytokar2Comments (0)392

Bilar, träning

Igår var det faktiskt fint väder men det fanns en del moln på himlen till skillnad från i onsdags. Jag var en sväng på sta’n för att försöka komma på en present till morfar som fyller 85 på söndag… Men det är svårt!!! Kom inte på något alls… Köpte istället en klänning till födelsedagsfesten på lördag… Alltid något men problemet med present kvartstår fortfarande! När jag kom hem ringde jag till mamma för att kolla om hon hade lust att gå en promenad. Jag tänkte att jag skulle gå från mammas och pappas till brukshundklubben och testa lite agility med My. Mamma ville gärna gå med och dessutom skulle hon passa på att plocka blåbär till tårtan… Först blev det lite träning. My ville inte gå till planen men när hon väl kom dit och var lös ville hon väldigt gärna köra agility… Skumt! Men det är bara att ta det lugnt så får vi se hur det löser sig! Sedan blev det blåbärsplockning. Något som jag egentligen tycker är lite tråkigt men det är ju roligare om man är två och då går det ju fortare oxå! Vilket behövdes eftersom det var väldigt mycket mygg i skogen! När vi kom tillbaka hade pappa fixat kaffe. Under tiden som vi drack det ringde Tommy, han hade redan kommit hem och har numera semester!

Vi bestämde att när jag kom hem skulle vi åka och hämta vår nya bil, en svart ford mondeo! Den stod där och blänkte så fint! Självklart blev det en premiär tur hem och hämta hundarna och sedan visade vi upp den för mamma och pappa! Vi skulle även ut och rasta hundar men då åkte vi inte finbilen utan tog istället Sintran… Kanske var den sur över att vi köpt en nyare bil än den för när vi åkte hemåt igen så dog den! Fast det gick att starta den så att vi kom hem, men väl inne på vår gata så dog den igen… Det var bara att knuffa in den längs kanten! Som tur var såg vår snälla granne vårt problem och hjälpte oss med det… Så nu har vi en ”ny” bil, en skruttford och en död sintra…

Idag skulle vi träffa Marie och träna spår och agility redan kvart i tio. Vi började med att lägga spår till fyra hundar, Mys var kort för det var första gången som hon fick spåra… Jag vet, det är en brist i hennes uppfostran men det har bara inte blivit av… Medan spår låg till sig tränade vi lite lätt agility. Det var framförallt My som skulle träna och Texas. Men så klart fick även Tía och Izzie köra lite. Marie hade med sig sin brorsdotter, Linnea, som gärna ville se hur agility gick till. Hon fick även prova att springa med Texas och sedan även med My. Det gick kanonbra!!! Hon var jätteduktig med båda hundarna! Sedan blev det spår dags! Regnt som hade droppat lite till och från satte igång lite mer… My förstod inte riktigt vad hon skulle göra men blev jätteglad när hon hittade en pinne som luktade matte! Så det kommer nog att gå bra att lära henne att spåra! Tía älskar att spåra så det var fullt ös! Hon tog till och med upp två spårapporter! Texas tog det lite lugnare men det märks att han vet vad han ska göra! Izzie hade däremot lite svårt att hitta sitt spår, inte likt henne men det kanske berodde på att det nu spöregnade… När vi kom tillbaka till bilarna var vi genomblöta allihop! Vi fikade lite, Marie hade varit så himla snäll och köpt med sig muffins, mums! Sedan var det dags att avsluta dagens övningar!

Related Posts

Kommentera

%d bloggare gillar detta: