MENU

by • 07 juli 2008 • agilitytokar2Comments (3)617

Åtvidaberg = sol + regn

I fredags packade vi husvagnen för att åka till Åtvidaberg och tävla! Det var riktigt varmt och härligt och det var inte förrän vi var vid Linköping som jag kom på att jag inte hade någon fleece med mig… Men det var ju varmt och jag hoppades väl på det bästa! Eftersom vi som vanligt bokat camping sent så fick vi återigen stå på grusparkeringen… Men det här gången var det strålande sol så det gjorde inte så mycket, förra året spöregnade det i nära tre dagar… Men som sagt den här gången var det fint! Vi kom fram ganska tidigt och kunde njuta av kvällssolen! Jag passade även på att traska upp till kanontornet för att föreviga detta! Jag blev rätt besviken då jag inte såg kanonen, den var inlåst… Det är nämligen så att klockan ett varje dag skjuts en solsalut… Regnar det så hjälper någon till med att tända på…

På lördagen var det fortfarande sol, vi hade sovmorgon och kunde sitta och njuta av vår frukost ute, härligt!!! Men de hade lovat regn och när Jörgen kom sa han att det regnade i Linköping… Så vi tog en tur in till centrum och jag inhandlade mig en billig tröja, dock inte min favoritfärg… Men jag hade ingen lust att betala flera hundra för en tröja som liksom skulle vara i reserv… Dessutom var det storlek 44! Men den var tajt så den blev inte så stor på mig ändå, men det kändes konstigt att behöva köpa en sådan stor storlek… Tävlingsmässigt så gjorde både Tía och Izzie varsitt kanonlopp i hoppklassen, men båda två rev varsitt hinder… Så det blev en 17 och 20 placering, Izzie tog 17:e platsen. I agilityklassen var inte Tía på samma planet som mig utan diskade sig innan tredje hindret och fortsatte sedan sin egen väg, suck! Izzie gjorde ett bra lopp men det blev missuppfattningar och därför en disk… Så småningom blev det dags för klass 1 och My skulle äntligen få köra igen… Jag hade ingen aning om hur hon skulle vara så här efter sjukskrivningen, men hon var kanonsugen! Drog på hinder som bara den och tog alla kontaktfält! Jag gick i mål jättelycklig och trodde att jag vara nolla… Men jag hade fått fem fel för beröring… Det var nära att vi krockade på ett ställe och då skrek jag till, fick då fel! Men det är sånt som händer och jag var nöjd ändå! Det slutade faktiskt med en 11:e plats och vi fick pris och rosett!!! Hopploppet var ännu bättre men hon missade sista porten i slalom och jag missade att hon missade…disk!

Vi grillade på kvällen men då hade regnet kommit… Så det fick bli paraplygrillning… Sedan fortsatte det att regna resten av kvällen och även på söndagen! Inte spöregn men regn… det blev både blött och grusigt!

Husvagnen behöver nu storstädas igen… Tía var verkligen på g och jag trodde väl inte att det skulle gå så bra men det gjorde det! I hopploppet nollade vi och kom in som ledare i klassen! Tiden räckte dock inte utan vi slutade så småningom 7:a knappt en sekund bakom vinnaren, 2 hundradelar bakom femte platsen som var en delad sådan! Jag var först besviken över att det inte blev en bättre placering eftersom jag var nöjd med loppet men jag fick ändå en sm-nolla och en sm-pinne så jag är nöjd nu! Även Jörgen och Blue nollade! Tyvärr fick Izzie och Tommy fem fel! I agilityklassen skulle Tía tjuva men jag fick stopp på henne och tog tillbaka henne, vilket var tur för vi hade aldrig klarat den starten annars… Hon gjorde ytterligare ett kanonlopp men tyvärr fick vi två vida svängar och det tog så klart på tiden… Men det blev ytterligare en nolla! Ytterligare en sjunde plats!!! Jag och Tía har för första gången gjort en dubbelnolla!!! My gick kanonfort! Men det blev tyvärr disk i båda hennes lopp… Sista loppet var mitt eget fel eftersom jag försökte med ett byte som hon ännu inte klarar av, hon missförstod och tog ett hinder från fel håll… Men det är härligt att se att hon är på gång igen!

Idag regnar det också så det får bli städning… Både inne och i husvagnen!

Related Posts

3 Responses to Åtvidaberg = sol + regn

 1. Monica skriver:

  Vilka härliga resultat!!!
  Grattis till fina placeringar och SM pinne.
  Men speciellt härligt är det att läsa att My verkar vara sig själv igen.

  Ser fram emot fyra dagar agility snart så jag får titta på henne in aktion igen.

  Hoppas bara vi får ordning på vår husvagn innan dess

 2. Marie och Tex skriver:

  Nu har jag sett valpisarna, hur söta som helst!

  Syns snart!
  Kramiz

 3. GRATTIS till alla fina resultat! 😀 Vad roligt att helgen blev så lyckad! Extra kul var det att läsa om My och att hon återfått suget! Härligt! Kul att Du numera kan bjuda på så proffsiga bilder. Både den på My och den på Izzie är ju kanon!

  Jag kunde inte låta bli att skratta när jag läste om tröjan. Du i storlek 44? Att inte Du drunknade i den är ju ett under! Haha

Kommentera

%d bloggare gillar detta: