MENU

by • 16 juni 2008 • agilitytokar2Comments (2)767

My

Det har varit alldeles otroligt mycket att göra de sista dagarna… Därför har inte datorn varit igång inte heller bloggen!!! I fredags blev My opererad medan jag var på skolavslutning. Vi klarade oss från regnet! Det var riktigt varmt längst fram, tänk vad skönt det var förra året när jag fick stå med de äldre eleverna längre bak… Fast det är helt klart mer dramatik där framme! Två elever svimmade!!! En dråsade ihop bredvid mig under sista sången, så det var bara att agera sjukvårdare. Det gick bra! Efter att ha ätit smörgåstårta tillsammans med övriga kollegor åkte jag hem och tog ut Izzie och Tía på en långpromenad innan jag åkte och hämtade My. Allt hade gått bra! På lördagen var hon riktigt pigg!!! Vi var flitiga som små bin, storstädade huset, handlade mat och hann träna Izzie och Tía. För på kvällen kom Anna och Patrick, middag och fotboll blev det så klart! Mitt under matchen började My att pip och gny, blev orolig och började fara runt…. Det läckte helt plötsligt blodig vätska ur såret… Stackars liten! På morgonen hade hon lyckats att få bort ett utav stygnen! Så jag ringde så klart till jouren, avvakta, det är inte så farligt med ett stygn. Det trodde ju inte jag heller! Efter att ha diskat satte jag igång datorn för att kolla hur det gick på SM… Sedan ringde jag till Fridas Andreas… Datorn var segare än frusen sirap!!! Han lovade att kolla om det går att göra nåt eländet…

Medan jag väntade på att de skulle komma förbi och hämta datorn, lyx värre, så rensade jag lite till mellan plattorna på framsidan. Men det började regna så jag slapp att fortsätta… Datorn blev hämtad, tack snälla!!! Sedan blev det hundpromenad. En kort med My som tycktes ha ont… På eftermiddagen var jag bjuden på avskeds middag för vårt ungdomsubyte. En svensk och en indisk tjej har arbetat hos oss i tio veckor! Både Tora och Priteena är jättetrevliga och det känns konstigt att de tio veckorna redan är till ända! Det var jättetrevligt!!! God indisk mat och indisk dans samt tal och sång! När jag kom hem igen så låg My på golvet och ville bli kliad på magen, då såg jag att det trängt ut något där stygnet var borta, ca 3 cm långt och såg ut som en bit av tarmen… Jag slängde mig på telefonen till jouren och fick prata med veterinären som opererat, han trodde att det var fetvävnad och jag skulle komma in idag på morgonen… Jag satte på en kompress medan Tommy höll henne. Kan säga att det blev ingen lugn sömn på natten, My var orolig och jag med!!! Så klockan åtta var vi hos veterinären. När jag tog bort kompressen såg jag att det trängt ut ännu mer, ungefär 15 cm….Blod och vätska kom det oxå så klart och jag höll på att tuppa av… My blev nersövd och öppnad igen! Men som tur var var det bara fetvävnad och nu har hon fått nya stygn! Dessutom har hon nu fått ett grönt magskydd, samt en utav husses t-shirts och tratt för att inte det ska hända igen…

My vilar i sängen efter ytterligare en operation, nu med mer skydd över såret!!!

Related Posts

2 Responses to My

 1. Frida & Fluffbollarna skriver:

  Oh jisses! Stackars My! Fy vad hemskt att upptäcka att det sticker ut någpt från såret! Jag hade säkert tuppat av om jag varit i Dina skor… Hoppas nu att My kan få läka i lugn och ro utan några fler, dramatiska händelser.

  Ang den där mjuka tratten som jag pratade om i går; det är tydligen en uppblåsbar krage som man sätter på hunden istället för att ha den där plasttratten. Så här står det om den:
  ”En supersmart uppblåsbar krage som hindrar hunden eller katten att nå skador, operationssår eller utslag. Till skillnad från sedvanliga trattar kan hunden äta, sova och leka utan att störas. Ditt hem behöver heller inte bli sönderrepat av en hård plasttratt.”

  Jag hittade en variant här: http://www.smartasaker.se (sök på artnr:10603). Just det här företaget kändes rätt dyrt och jag vet att jag har sett den på någon annan sajt. Jag letar vidare!

 2. Monica skriver:

  Stackars, stackars lilla MY.
  Kramar henne en extra gång ifrån mig och lekkamraten Doriz.

  Tack för gratulationerna, fast egentligen var inte vinsten så värts märkvärdig, det var ju bara 10 startande i våran klass.

  Men jag är skitglad i alla fall.
  Fast det skulle gång fortare……….. vi fick 2,06 tidsfel på grund av en bushund på planen som hette Doriz

Kommentera

%d bloggare gillar detta: