MENU

by • 30 juni 2008 • agilitytokar2Comments (0)395

Borås

I fredags åkte vi till Borås, det skulle äntligen bli en helg med husvagn! Det var länge sen sist, mitten på maj… Så det kändes härligt att komma iväg! Givetvis tänkte vi förena två nöjen, camping och agilitytävling! När man åker till Borås gäller det så klart att komma ihåg regnkläder…. Vi kom till campingen och satte upp husvagnen innan vi gick ut med hundarna, givetvis hängde regnet i luften… Vi hann väl gå en bit innan det började stänka… Så när vi kom tillbaka till campingen fick hundarna var i bilen och vi tog fram regnjackorna innan det var dags att sätta upp agilitytältet… Det var en lång väg att släppa grejerna… Den här gången var nämligen agilityplanen i andra änden av Ryda fältet, alltså precis motsatta änden mot campingen! Men det gick rätt bra att släppa dit grejerna. Tältet kom upp fort eftersom det började att droppa allt mer! Kvällens grillning var i farzonen… Men det höll upp efter en stund och det blev grillat, hamburgare! När vi satt inne i vagnen och mumsade hörde vi att det började regna igen…

På morgonen regnade det inte! Skönt! Efter att ha ätit frukost traskade vi iväg till tävlingen. My hade sitt magbandage och tratt, vilket fick veterinären i besiktningen att lyfta på ögonbrynen, hon såg förvånad ut! Jag fick förklara att hon var opererad och att det inte var något som smittade och att hon givetvis inte skulle tävla! Veterinären tyckte att det var helt okej, medans funktionärerna bredvid såg skeptiska ut! My skulle ju inte ha tävlat i vilket fall som helst eftersom hon inte tävlar i klass 2 eller 3… Banorna var inte så svåra under helgen men jag och Tía fortsatte att samla fel, 20 stycken i agilityklassen… Tommy och Izzie hade tyvärr fem fel. I hoppklassen var banan ganska enkel för att vara en trea, jag och Tía gjorde ett noll lopp och hade en ganska bra tid! Det räckte till en sjunde plats!! De 8 första hundarna låg inom en sekund ungefär… Så det var tajt! Men jag är så klart jätteglad över att ha fått en pinne och en nolla till! Sedan blev det en lång väntan på lagklasserna, jag lyckades diska mig i båda klasserna… Tía och jag var inte på samma planet! De andra gjorde dock jättefina lopp i agilityklassen, Mariann och Tommy nollade! Det visade sig att trots att Falcon fått femton fel så räckte det till en andra plats och lagets andra SM pinne! Hoppklassen gick dock sämre!

Vi fick mat sent på lördagskvällen, prisutdelningen var inte förrän ca kvart i sju på kvällen… Men mat är ju alltid gott även om man måste vänta på den! Det började regna under natten och gjorde så även på morgonen. Men det var mest skurar som tur var! Söndagen hade inga vidare resultat att nämna! Men det var skönt att komma iväg hemåt redan vid tretiden!

Så idag skulle vi ta stygnen på My, jag tyckte dock att det såg lite konstigt ut och valde att åka till veterinären istället för att ta dem själv. På förmiddagen var vi och tränade. My följde med frivilligt till agilityplanen! Vi gjorde en liten raksträcka på tre hopphinder på ca 20 cm höjd och en godisskål i slutet. My tyckte att det var jättekul! Hon tvekade inte en gång!!! Det kändes skönt! Hon hoppade dessutom två hinder på på 55 cm utan att tveka! Så kanske finns det hopp om en fortsatt agilitykarriär! Izzie och Tía fick träna på några detaljer som vi upplevde inte hade funkat på tävlingen. Tía fick dessutom träna starter och balansbommens nerfart… Vilket så klart var lätt som en plätt på träning!Tommy tog en närbild på en ros efter att vi tränat, fin!

På eftermiddagen åkte jag till veterinären, de tog bort stygnen eftersom de tyckte att det såg okej ut! Men hon ska ta det lite lugnt ett par dagar till och dessutom ha tratt så att hon inte är på såret för mycket… Jag och hundarna firade detta genom att ta en långpromenad och My fick vara lös en liten stund. Det uppskattade hon mycket!

Related Posts

Kommentera

%d bloggare gillar detta: